3 tips til video annoncer, som skaber salg

“Uanset hvilken kanal din målgruppe er på, om kanalen er arbejdsfokuseret eller bare generel tidsfordriv, så er det stadigvæk…”

3 tips til video annoncer, som skaber salg

Flere og flere virksomheder annoncerer på sociale medier, og dine konkurrenter er højst sandsynligt også i gang. Det betyder også at brugerne bliver overstimuleret med annoncer når de logger på sociale medier, og begynder at danne et filter for produktbilleder på en hvid baggrund eller andre typer billedannoncer. Sælger du B2C eller B2B kan det være svært at skille sig ud med sine annoncer ved brug af billeder. Især hvis du sælger konkurrenceprægede produkter indenfor bl.a. Mode og elektronik. Gør du til gengæld brug af videoer i din annoncering har du et andet grundlag for at skille dig ud, og brugeren vil se en annonce i bevægelse, som stimulerer dem yderligere til at hænge ved, eller foretage en handling. 

Hos Growbix ser vi i gennemsnittet en stigning på over 300% i klikrate, og over 68% i konverteringsraten på de kunder, hvor vi skifter annoncekreativerne med video i stedet for billeder.

Efter vores erfaring med video annoncering har vi 3 generelle best-practices, som vi altid gør brug af, når vi producerer video med fokus på at skabe flere salg for vores kunder. Du kan se dem her:

1. Crop det til kanalerne og placeringerne

For at skabe mest mulig interaktion med dine videoer, så skal du væk fra 16:9 bredformatet på alle kanaler og placeringer. Interfacet er meget forskelligt om du sidder på Facebook, Instagram, Dekstop eller mobil. Derfor er det vigtigt at dine videoer passer til de placeringer du annoncerer på. På den måde vil din videoannonce også udstråle mere organisk indhold, end sponsoreret indhold. Her kan du se et eksempel på en af vores kunders fødselsdagsannonce, som er croppet forskelligt på Facebook newsfeed, fremfor Instagram story.

2. Hold det kort med et klart budskab

Den gennemsnitlige visningstid på Sociale medier er 10 sekunder, hvilket betyder du i gennemsnittet har 10 sekunder til at komme til dit budskab inden du mister brugerens opmærksomhed. Så lad være med at bruge tid på at lave lange og komplekse videoer til annoncering, da det ikke vil forbedre din performance. Vi anbefaler at holde videoen kort, og komme med budskabet indenfor 3-5 sekunder. Se eksempelvis denne kundecase vi producerede for Make Influence. Her kommer budskabet omkring deres resultater indenfor 5 sekunder. 

3. Hav en Call-To-Action i din video

For ikke at skabe nogen tvivl for hvad brugeren skal gøre med dit budskab, så skal du have en Call-To-Action, som klart fortæller brugeren hvad de skal gøre for at få værdi af din annonce. Set et eksempel her:

Skal vi producere video, som skaber salg for dig?

Lad os tage en snak om hvordan vi kan gøre din webshop til en e-commerce vinder. Så tager vi et kald, hvor vi kan høre mere om dit behov.